AKO VYBRAŤ DEKORATÍVNU FARBU ALEBO OMIETKU NA STENU.

Vytvorenie luxusného interiéru si vyžaduje niečo viac než len kvalitný nábytok a štýlové doplnky. Je to o každom detaile, o každom prvku, ktorý spolupracuje na vytvorení jedinečnej atmosféry elegancie a rafinovanosti. Medzi týmito detailmi zohrávajú významnú úlohu aj dekoratívne farby, nátery a omietky na stene.

Pri výbere dekoratívnej farby na stenu sa skrýva mnoho možností s farebnými variáciami, efektami a štruktúrami. Aby ste dosiahli dokonalý výsledok a boli spokojní, je dôležité mať na pamäti niekoľko dôležitých faktorov.

Tu je návod, ako sa správne rozhodnúť:

Vnímajte atmosféru v miestnosti

Predtým než si zvolíte farbu, zamyslite sa, akú atmosféru chcete v miestnosti vytvoriť. Či už ide o uvoľnenú a pokojnú atmosféru, energický a živý vzhľad alebo niečo medzi tým, farba a štruktúra stien môže výrazne ovplyvniť náladu a celkovú atmosféru priestoru.

Zohľadnite farebné kombinácie v miestnosti

Farby, ktoré harmonizujú s farbami, ktoré mate už použité v miestnosti, a potom sú farby, ktoré môžu poskytnúť kontrast a výrazne vyniknúť. Zohľadnite farby nábytku, záclon, kobercov a ďalších doplnkov v miestnosti a vyberte farbu, ktorá s nimi bude ladiť.

Testujte vzorky v miestnosti

Výber farieb priamo v miestnosti na stene je skvelý spôsob vidieť, ako bude farba vyzerať v reálnom vašom priestore. Vyberte si niekoľko vzoriek farieb a priložte ich na stenu v miestnosti. Pozorujte ich v rôznych denných svetelných podmienkach a pozrite sa, ako sa mení ich vzhľad v priebehu dňa pri dennom a večernom svetle alebo umelom osvetlení.

Zaoberajte sa psychológiou farieb

Farby majú psychologický vplyv na našu náladu a pocity. Skúmajte, čo jednotlivé farby symbolizujú a aké emócie vo Vás vyvolávajú. Napríklad, modrá môže pôsobiť upokojujúco, zatiaľ čo červená môže evokovať vášeň a energiu. Vyberte farbu, ktorá rezonuje s tým, čo chcete cítiť vo vašom priestore.

Skúmajte rôzne efekty a štruktúry

Dekoratívne farby a omietky ponúkajú širokú škálu efektov a štruktúr, ako sú metalický lesk, vintage patina, efekt kovových stien, prírodný efekt kameňa, efekt hrdze, zamatu alebo hodvábu.  Zvážte, aký efekt by sa hodil k charakteru miestnosti a vášmu osobnému štýlu. Skúšajte a experimentujte, kým nenájdete ten správny efekt.

Dajte si načas

Neunáhlite svoje rozhodnutie. Výber farby a štruktúry na stenu je dôležitý krok pri vytváraní vášho ideálneho interiéru, a preto skúšajte a experimentujte, kým nenájdete tú správnu voľbu.

Nebojte sa poradiť

Ak si nie ste istí, môžete sa poradiť s našimi odborníkmi. Ich dlhoročné skúsenosti a rady vám môžu pomôcť urobiť správne rozhodnutie a vybrať farbu a štruktúru, ktorá najlepšie vyhovuje vašim predstavám.

Vyberať dekoratívnu farbu na stenu je zábavný proces, ktorý vám umožní vyjadriť svoju kreativitu a vytvoriť jedinečný vzhľad vášho domova. Nechajte sa inšpirovať farbami, textúrami a efektmi a nájdite tú pravú farbu, ktorá vám bude prinášať radosť a pohodu. Dokonalý interiér je výsledkom kreativity, lásky k detailom a snahy vytvoriť priestor, kde sa budete cítiť naozaj špeciálne.

 Vstúpte do sveta kreativity a vyberte si z našej exkluzívnej ponuky dekoratívnych náterov talianskej značky VALPAINT  www.dekorativne-natery.sk . 

 Tak sa pusťme spolu do toho.

Ostatné články

VALPAINT INNOVATION & DESIGN

VALPAINT INNOVATION & DESIGN

Projekt VALPAINT INNOVATION & DESIGN – Think like an Artist je nový ambiciózny projekt navrhnutý spoločnosťou Valpaint, ktorého cieľom je preniesť dekoratívnu farbu na umeleckú úroveň a povzbudiť dekoratérov aby sa odvážili vyjsť zo svojej komfortnej zóny.


NOVÝ MODERNÝ ŠTÝL BÝVANIA

NOVÝ MODERNÝ ŠTÝL BÝVANIA

Už ste premýšľali nad tým, aký štýl bývania je pre Vás ten pravý? Necháte si poradiť od dizajnérov, alebo hľadáte niečo svoje, srdcu blízke? Inšpirujte sa moderným štýlom, ktorý harmonizuje farbné odtiene a nápadité štruktúry povrchov. Naše unikátne materiály Vám ponúkajú na výber širokú škálu rôznych farebných oditeňov a povrchových úprav.


NOVÝ KATALÓG SABULADOR 2017

NOVÝ KATALÓG SABULADOR 2017

Katalóg SABULADOR 2017 prináša nové trendové farebné odtiene a stáva sa univerzálnym nástrojom, ktorý je schopný lepšie reagovať na požiadavky našich zákazníkov.